Doritos® Loaded Taco's
Bereidingstijd
Bereidingstijd
15 minuten
Ingrediënten
- 1/2 zak Doritos Nacho Cheese
- 4 softshell taco’s
- 4 el BBQ saus
- 1 el olijfolie
- 300 gr gekruid kipgehakt of vegetarisch gehakt
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- Peper en zout
- 1 rijpe avocado
- Sap van 1/2 limoen
- 1 tl chilivlokken
- 1 handje peterselie
- 1 potje tomatensalsa
Bereidingswijze
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Verkruimel de Doritos in de zak tot ze fijn zijn.
- Doe de helft hiervan op een diep bord .
- Op een ander diep bord doe je de BBQ-saus.
- Haal de mini tortilla/ softshell taco door de BBQ saus aan één kant. Die kant dip je vervolgens in de Doritos .
- Hang de taco’s in het grill rooster en doe voor 7 minuten in de oven.
- Ondertussen snipper je de rode ui en snijd je de tomaten in blokjes.
- Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, voeg ook het gehakt toe en bak tot het gaar is van buiten.
- Voeg dan de tomaat toe en de tomatensalsa. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed, laat nog 2 minuten staan. Zo gaart het gehakt ook vanbinnen.
- Prak de avocado in een schaaltje met zout, peper, chili vlokjes en het sap van 1/2 limoen.
- Hak de peterselie fijn.
- Vul de taco’s als ze klaar zijn met het kipgehakt. Doe daarop de guacamole, wat chilivlokken en verse peterselie.