Doritos® Loaded Crunch Salade
Bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 zak Doritos Salted Original
- 200 g ijsbergsla
- fijngesneden 1 rode ui, in dunne halve ringen
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl gemalen komijn
- 2 chipotlepepers in adobosaus fijngehakt
- 200 g quinoa
- 400 ml groentebouillon
- 2 tomaten, in kleine blokjes
- ¼ witte ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 jalapeño, fijngesneden
- 1 handje koriander, fijngehakt
- sap van 1 limoen
- 15 g koriander, fijngehakt
- 1 el sour cream
- 1 tl honing
- 100 g geraspte cheddar
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- extra jalapeño, in ringetjes
- peper
- olijfolie
Bereidingswijze
Bereidingswijze
1. Spoel de quinoa af in een zeef. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de rode ui met paprikapoeder, knoflookpoeder en komijn tot de ui glazig is. Voeg de chipotle toe en bak kort mee.
2. Voeg de quinoa en de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes garen tot het vocht is opgenomen en de quinoa luchtig is. Laat afkoelen.
3. Maak de pico de gallo: meng de tomaat, witte ui, knoflook, jalapeño, koriander en limoensap in een kom. Breng op smaak met peper.
4. Doe voor de dressing de koriander, sour cream, honing en een beetje peper in een maatbeker en mix glad met een staafmixer.
5. Meng in een grote schaal de ijsbergsla met een flinke hand Doritos (grove stukken). Schep de afgekoelde quinoa erop, verdeel de pico de gallo en sprenkel de dressing erover.
6. Strooi de cheddar, bosui en extra jalapeño eroverheen. Verkruimel tot slot nog wat extra Doritos als topping voor die ultieme crunch. Serveer met extra partjes limoen.